“Gaji Suami Orang Lain Pun RM10,000 Juga Lah Wei!! Kau Jangan Biadap!!”, Wanita Ini Mengamuk Cuma Kerana Dikatakan Anaknya Memakai. .

Sharing is caring!

“Gaji Suami Orang Lain Pun RM10,000 Juga Lah Wei!! Kau Jangan Biadap!!”, Wanita Ini Mengamuk Cuma Kerana Dikatakan Anaknya Memakai. .

Salam, maaf kalau apa yang saya kongsikan ini menyinggungkan perasaan mana-mana pihak.

“Gaji Suami Orang Lain Pun RM10,000 Juga Lah Wei!! Kau Jangan Biadap!!”, Wanita Ini Mengamuk Cuma Kerana Dikatakan Anaknya Memakai. . . .

Loading...

Suami saya bergaji RM10,000 sebulan, tetapi anak saya, saya pakaikan baju yang murah-murah sahaja. Baju paling mahal pun, saya beli dalam harga belasan ringgit. Yang lain, semua RM10.

Bukan kami tak mampu tetapi malas nak membazir dengan budak kecil ini. Budak kan cepat membesar, nanti beli lagi.

Ada seorang perempuan ini, gaji suaminya berapa sajalah sebulan nak bayar itu ini, anak pakai baju H&M, Anakku bagai. Buat apa nak membazir? Asalkan lawa di mata sudah, jenama tak penting pun.
Pernah suatu masa dia mengata saya dengan si A. Si A pula beritahu saya, dia cakap dia pakaikan anak dia baju murah saja. Malas saya nak ambil kisah.Yang penting setiap bulan, kami simpan duit dalam buku Ting (ASB) anak. Sekarang umur anak dah dekat setahun, simpanan dia dah mencecah RM3,000. Baru setahun, kalau 10 tahun? Tak campur lagi dengan dividen. Itu kan lagi penting.

Bukan kami tak mampu. Gaji suami saya selepas bayar segala keperluan, ada baki sebanyak RM5,000 – RM6,000. Tetapi malas nak buat benda yang tak berfaedah itu.

Itu saja nak kongsi untuk panduan bersama. Jangan ingat anak yang pakai murah, mak bapa dia tak ada duit eh. Ada lagi benda yang lebih berfaedah dan lebih bagus dibuat daripada membazir duit beli barang berjenama untuk anak.

Kadang-kadang orang sekarang suka sangat nak menunjuk-nunjuk, sanggup beli barang mahal untuk anak walaupun tak mampu. Nak tunjuklah yang dia sayangkan anak. Bukan begitu caranya. Sayang anak, tiap-tiap bulan simpan duit untuk anak, itu baru namanya sayang anak.

Panjang pula saya berleter. Oklah, sekian.

Kredit: ohmymedia.cc (Gambar hiasan)

……………………………………………………….

Btw aku anak number empat dari lima adik beradik. Aku ada dua abang satu kakak. kakak sulung

Loading...

Masa aku start form 1 sampai lah form 5, aku nih jarang dengar ckp mak aku, so memang anak yang degil. aku lebih kepada lepak dengan kawan kawan, and mostly nya lelaki.

So mak aku cukup tak berkenan lah bila banyak jantan lepak depan rumah, then keluar 2 3 pagi sgt tak elok bagi budak yang masih bersekolah. Okay for short, aku start masuk college masa 18,

haa time tuh hantu dah keluar hutan, i’m such a bad bad girl.

Gambar Hiasan

Duduk rumah sewa shah alam, perangai aku teruk gila, sampai nak balik rumah family pun tak, even rumah family kat damansara jea. huu. So dalam setahun since 18 to 19 hidup aku enjoy jeaa, study ntah kemana.

One day, aku ada masalah. Masalah nyaa sgt sgt aku jadi mcm rasa betapa bodoh nyaa apa aku buat selama nih, and guess siapa aku cari, Mak. Yea aku call mak aku ckp nak berhenti study dengan alasan aku fail final exam, padahal final exam lagi dua minggu beb. So mak aku pun ckp balik lah,

duduk dengan dia. Aku pun balik, balik balik kena marah dengan bapak aku sebab aku berhenti belajar, guess what, mak aku back up aku. since that day, bapak aku sikit pun tak bagi apa apa kat aku, duit jauh sekali.

So mak aku yg bnyak bagi aku, lama lama aku aku sedar, and aku berubah. Aku start solat, aku kerja dengan mak aku dekat company dia, so makin dekat dengan mak. So kat sini life aku dengan mak jea. lama lama aku jadi anak manja mak sampai adik beradik aku ckp apa aku nak semua mak bagi.

Gambar Hiasan

huu tuh paling seronok, bila birthday aku mak bagi kereta and handphone baru sebab phone aku rosak and aku ckp aku kerja nih jangan bagi aku gaji, aku nak kereta. So sepanjang kerja aku hanya dpt 10 ringgit duit makan tgh hari. yg lain mak support and no gaji.

After 8 month aku duduk dengan mak, aku dpt offer study dekat melaka, so masa tuh course yg aku minat, aku bgthu mak aku nak pegi, tapi mak mcm bagi tak bagi jeaa.

at last tgk aku beriya semacam, akhirnya mak bagi jugak. bermula lah life aku kat melaka. Bila kat melaka aku study betul betul.

Aku nak yakinkan mak aku, and most thing aku tknk kecewa kan dia lagi. study melaka, memang setiap minggu aku balik rumah mak, rasa mcm tak boleh jauh jauh. sampai lecturer aku suruh ikat kaki aku supaya tk balik setiap minggu. haha

Okay start aku dah nak habis belajar, aku balik masa tuh aku mc dua minggu, so aku duduk dgn mak, last day aku nak balik melaka, masa tuh nak hantar mak pegi office baru lepas lunch. Mak tgh drive ckp dengan aku, “adik kalau mak langgar lori nih apa jadi” aku pun ckp, “mati lah mak,

nak jadi apa lagi” haha dengan gelak. Then mak jawab, “nak ke mati dengan mak?” Aku ckp,”mati pun tkpe asalkan dengan mak, kalau mak takde adik boleh gila, tapi mak jangan risau, kalau mak takde, dalam kubur mak rehat jeaa. setiap hari kita bagi mak pahala.”

And that was my last conversation with her :'( masa aku nak gerak balik melaka, mak tknk aku salam dia, aku kejar and nak salam jugak, dia ckp dia tak ikhlas nak bagi aku balik melaka.

Loading...

And that was the last day aku jumpa dia :'(
After two weeks, aku habis study, aku punya lah semangat nak balik jumpa mak, sebab kakak abang aku pun ada kat rumah mak, so ramai ramai berkumpul mesti best. So aku pun rasa mcm best gila nak balik, masa nak balik rasa rindu kat mak lain macam, rasa mcm nak balik peluk cium dia.

Tapi sampai jeaa rumah, aku nampak pagar berkunci tapi pintu dalam bukak, jarang mak aku buka pintu dalam, then aku hon dari luar mak tak keluar pun nak bukak pagar,

so dengan semangat aku panjat pagar, aku panggil mak mak mak, tapi rumah kosong, aku dengar suara anak buah aku 10 bulan merengek dalam toilet di bilik. Aku pun masuk bilil nak surprise kan mak aku, tapi aku balik yg surprise plus nak pengsan lemah lutut semua ada.

Bayangkan, aku habis belajar balik balik aku nampak mak aku terbaring lemas dalam toilet dengan ank buah aku yg baru 10 bulan tak tahu apa apa tersepit bawah badan mak aku yg dah tak bernyawa.

Allahu, dugaan berat aku Kau bagi nih Ya Allah. Masa tuh aku gila sekejap, kenapa semua nih jadi mcm nih.

Knp mesti aku yg nampak semua nih. Ya Allah, berat dugaan yg kau bagi. knp hanya dalam masa dua tahun kau bagi aku merasa betul betul sebagai seorang anak ? selama aku hidup dengan dunia aku,

knp dua tahun kau bagi aku hidup dengan mak, sungguh singkat masa itu ya allah. Aku nak mak balik, aku nak tunjuk kat mak yang aku betul betul dah berubah, kali nih aku habiskan study aku,

tapi knp bila aku gembira dpt habiskan study, mak tak dpt tgk? Allah sungguh aku rindu seorang perempuan bergelar ibu.

Kredit : kaki share

………………………………………………………

“Dah Puas Belum? Jom Balai Sambung..” Terkejut Bila Disergah dan Ditangkap Sedang Berduan di Hotel

Viral di media sosial, video seorang lelaki bersama dengan beberapa anggota polis menyerbu dan menangkap pasangan kekasih yang dipercayai berkhalwat dalam sebuah bilik hotel.

Video yang dimuat naik oleh individu yang dikenali sebagai M.K, berkata, dia terpaksa memuat naik video tersebut kerana maruahnya sudah tercalar dan tindakannya itu bagi menyangkal dakwaan kononnya selama ini dia mereka-reka cerita.

“Maaf sangat-sangat. Sesiapa yang tak suka post ini, tak payah tengok, tak payah komen negatif. Aku terpaksa post video ini sebab maruah aku tercalar. Maruah aku diaibkan di luar.

Loading...

“Ada yang kata aku mereka-reka cerita, mereka dan menjaja cerita di merata dunia. Jadi dengan video ini harap semua dah terbukti bukan rekaan. Terutamanya ibu kepada pelakon wanita ini. Semoga dua-duanya dalam drama ini bertaubat,” katanya.

Berdasarkan video berdurasi 50 saat itu, lelaki yang merakam video tersebut masuk ke dalam bilik hotel itu selepas dibuka oleh lelaki berbaju putih. Perakam kemudian berjalan menuju ke bilik air dan sebaik saja membuka pintu, ternampak seorang wanita yang dikenalinya di dalam.

“Awak ini kenapa check in dengan lelaki??” soal perakam sambil menempeleng kepala wanita berkenaan.
“Mana ada,” balas wanita itu.
“Ini N*** (mereka check in) satu bilik,” kata perakam.

“Kau buat apa sini? Hari itu dah kena tangkap, degil! Kau buat apa kat sini? Mampus kau kali ini,” katanya sambil memukul lelaki terbabit sebelum meminta pasangan berkenaan mengikutnya pergi ke balai.

Menurut M.K, pasangan berkenaan merupakan penjawat awam dan masing-masing sudah mempunyai suami dan isteri. Mereka pernah ditangkap berkhalwat kali pertama pada September 2016 dan kali kedua di sebuah hotel empat bintang di Cyberjaya pada jam 3 pagi, selepas menerima maklumat dari orang awam.

“Pintu telah diketuk selama hampir setengah jam sebelum pintu hotel dibuka. Siasatan di dalam bilik berkenaan mendapati wanita tersebut berada di tandas.”

Bagaimanapun, M.K menjelaskan pasangan itu tidak serik dan masih meneruskan kegiatan mereka.

Justeru, M.K memuat naik video itu sebagai bukti dirinya tidak mereka cerita seperti yang didakwa sesetengah pihak dan juga bagi membersihkan nama dan maruah dirinya yang telah tercalar.

The Reporter

Sharing is caring!

Loading...